Το μυστικό των παιδικών γευστικών αναμνήσεών μας είναι το φρέσκο ζυμάρι. Στη Φολέγανδρο, από παλιά σε κάθε σπίτι άνοιγαν το φύλλο του ζυμαριού στο χέρι με την μάτσα, φτιάχνοντας τα ξακουστά “ματσάτα”.
Στο Ζυμαράκι ξαναζούμε τη ζεστασιά της παράδοσης και την πλάθουμε σε νέες μορφές και γεύσεις. Κάθε βράδυ, ταξιδεύουμε από τις αγνές χωριάτικες ρίζες ως τη σύγχρονη υψηλή γαστρονομία, με οδηγό τον Executive Chef μας. Κοινή αφετηρία πάντα το φρέσκο, χειροποίητο ζυμάρι πλασμένο με μεράκι.
Φουσίλι, παπαρδέλες, ριγατόνι και σπαγγέτι, όλα φρέσκα και φτιαγμένα καθημερινά στο Ζυμαράκι, παντρεύονται με μια ποικιλία από δημιουργικές σάλτσες. Η χειροποίητη ζύμη, που δεν βιάζεται να ωριμάσει, χαρίζει το ξεχωριστό της άρωμα και γεύση στη γνήσια ιταλική πίτσα μας. Πολλά ακόμα πιάτα στηρίζονται στη νησιωτική μας παράδοση, ενώ παίζουν γευστικά παιχνίδια με το μέλλον.
Το Ζυμαράκι βρίσκεται στην είσοδο της Χώρας με το πλακόστρωτο καλντερίμι, σε ένα μπαλκόνι με θέα την Παναγία Φολεγάνδρου και τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Εδώ ξαναζούμε την παράδοση της γεύσης του νησιού και προχωράμε σε νέες δημιουργίες.
Σας περιμένουμε για να ταξιδέψουμε μαζί!