Επισκεφτείτε την ενότητα «Eπικοινωνία» για εγγραφή στη λίστα αποστολής περιοδικής ενημέρωσης της συμμαχίας.

Υπέγραψε και εσύ την έκκληση για σεβασμό του περιβάλλοντος.

Υπογράψτε τώρα!

Οι Δήμοι και Κοινότητες που συμμετέχουν στη συμμαχία
είναι οι εξής:

  • Καβάλας
  • Αλμυρού
  • Αστακού Αιτωλοακαρνανίας
  • Διστόμου Βοιωτίας
  • Κηρέως Ευβοίας
  • Οπουντίων Φθιώτιδας
  • Αντίκυρας Βοιωτίας
  • Κυριακίου Βοιωτίας

Λίγα λόγια για τη Συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα

 

Χωρίς ολοκληρωμένο μακροχρόνιο σχεδιασμό, η Ελλάδα επιλέγει να χρησιμοποιήσει λιθάνθρακα, ένα εξαιρετικά ρυπογόνο καύσιμο σχεδόν της ίδιας κακής ποιότητας με τον λιγνίτη, σε νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που προγραμματίζονται σχεδόν σε όλη την επικράτεια. Οι ενεργοί πολίτες δεν πρόκειται να δεχθούν την περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την υπονόμευση της ευημερίας των επόμενων γενεών.

Γι' αυτό το λόγο oκτώ Δήμοι και Κοινότητες - στα όρια των οποίων προβλέπεται η δημιουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από λιθάνθρακα- και το WWF Ελλάς δημιούργησαν τη «Συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα», προσπαθώντας για την αποτροπή κατασκευής των ρυπογόνων μονάδων και την στροφή προς καθαρές πηγές και εξοικονόμηση ενέργειας.

Τετάρτη, 01 Οκτώβριος 2008
Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Αλιβερίου ενάντια στο λιθάνθρακα

 

Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ταμυναίων, λήφθηκε απόφαση κατά της εγκατάστασης μονάδας λιθάνθρακα στο Αλιβέρι. Μετά τις αποφάσεις των οκτώ Δήμων και των Κοινοτήτων της "Συμμαχίας ενάντια στο λιθάνθρακα", ήρθε η σειρά του Δημοτικού Συμβουλίου Ταμυναίων να ταχθεί ενάντια στον λιθάνθρακα. Έτσι, πλέον, όλοι οι Δήμοι και οι Κοινότητες στα όρια των οποίων προβλέπονταν η δημιουργία μονάδων λιθάνθρακα λένε όχι σε αυτό το τόσο ρυπογόνο καύσιμο.

Μετά από αυτή την τόσο θετική εξέλιξη, το WWF Ελλάς με επιστολή του καλεί το Δήμο Ταμυναίων να συμμετέχει στη Συμμαχία ενάντια στο λιθάνθρακα. Δείτε την επιστολή.

Δείτε σχετική ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών Εύβοιας.

Δείτε περισσότερα για την απόφαση από την ιστοσελίδα των Πολιτών κατά του λιθάνθρακα


 

περισσότερα

 

Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2008
Μάθατε τα νέα για τον λιθάνθρακα;

Η «Συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα», την οποία απαρτίζουν το WWF Ελλάς και οκτώ δήμοι και κοινότητες στα όρια των οποίων προγραμματίζονται μονάδες λιθάνθρακα, έθεσε σήμερα σε λειτουργία την ιστοσελίδα της με χαρακτηριστικό τίτλο «όχι άλλο κάρβουνο». Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στην διεύθυνση: http://www.ohiallokarvouno.gr.

Ο διάλογος γύρω από το λιθάνθρακα έχει φουντώσει. Οι δήμοι, οι τοπικές κοινωνίες και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις διατρανώνουν την αντίθεσή τους στον λιθάνθρακα, ενώ από την άλλη πλευρά μερικές εταιρίες ηλεκτροπαραγωγής θεωρούν ότι το συγκεκριμένο καύσιμο πρέπει να εισέλθει στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. Η Συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα θέλει μέσα από την ιστοσελίδα της να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να μάθει περισσότερα για τον λιθάνθρακα, τη συνεισφορά του στην κλιματική αλλαγή και την υποβάθμιση του τοπικού περιβάλλοντος. Στα περιεχόμενα της ιστοσελίδας μπορεί κανείς να βρει το χρονικό δημιουργίας της Συμμαχίας και τους λόγους για τους οποίους αντιτίθεται στο λιθάνθρακα.

περισσότερα

 

Δευτέρα, 22 Σεπτέμβριος 2008
Επιστολή του WWF Ελλάς προς τη Δήμαρχο Αλιβερίου

Το WWF Ελλάς με επιστολή του, ζητά να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλιβερίου για τους λόγους που θεωρεί ότι η λιθανθρακική μονάδα που η ΔΕΗ ΑΕ θέλει να κατασκευάσει στην περιοχή, θα επιβαρύνει δραματικά το φυσικό περιβάλλον και θα προκαλέσει πλήγμα στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Δείτε την επιστολή της οργάνωσης προς την Δήμαρχο Αλιβερίου

 

 

Παρασκευή, 19 Σεπτέμβριος 2008
Η ΔΕΗ ΑΕ ζητά να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Αλιβερίου

Με επιστολή προς τη Δήμαρχο Αλιβερίου κα Καράπα, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ ζητά να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής για τα οφέλη της μονάδας λιθάνθρακα, που θέλει να εγκαταστήσει στο Μυλάκι.

περισσότερα

 

Σάββατο, 13 Σεπτέμβριος 2008
Νέο επεισόδιο στην υπόθεση λιθάνθρακα

Στα εγκαίνια του περιπτέρου της ΔΕΗ ΑΕ στην 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Αθανασόπουλος παρουσίασε τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ ανακοίνωσε ότι η ΡΑΕ προέβη σε έκδοση θετικής γνωμοδότησης για την αίτηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μονάδα ισχύος 800 MW στο Αλιβέρι Ευβοίας. Στην ίδια ομιλία ο πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ σημείωσε ότι η ΡΑΕ έθεσε ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την εμπορική λειτουργία της επένδυσης το αργότερο έως το 2013.

περισσότερα

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 5
This space is designed by Empty Space - Developed by Hellenic Internet - Hosted by FuzzFree