Επισκεφτείτε την ενότητα «Eπικοινωνία» για εγγραφή στη λίστα αποστολής περιοδικής ενημέρωσης της συμμαχίας.

Υπέγραψε και εσύ την έκκληση για σεβασμό του περιβάλλοντος.

Υπογράψτε τώρα!

Παρασκευή, 03 Οκτώβριος 2008
Δελτίο Τύπου Δήμου Κηρέως: Η Greepeace στο πλευρό του Δήμου Κηρέως στον αγώνα κατά του λιθάνθρακα


Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008, πραγματοποιήθηκε στο πλοίο Rainbow Warrior συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Κηρέως κ. Πρόδρομου Ενωτιάδη και στελεχών του Ελληνικού τμήματος της GREENPEACE, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Ιμπραήμ, υπεύθυνου εκστρατείας για τις κλιματικές αλλαγές και την ενέργεια και της κ. Αλεξάνδρας Μεσαρέ.

Το πλοίο βρίσκεται στην Ελλάδα στα πλαίσια πανευρωπαϊκής εκστρατείας κατά του λιθάνθρακα και για λίγες ημέρες ήταν αγκυροβολημένο στον κόλπο της Αντίκυρας Βοιωτίας, όπου και εκεί υπάρχει πρόθεση για εγκατάσταση λιθανθρακικής μονάδας.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Κηρέως ενημέρωσε την GREENPEACE για τον αγώνα της περιοχής μας προκειμένου να αποτρέψει τη λιθανθρακική μονάδα στο Μαντούδι και ταυτόχρονα ζήτησε τη βοήθεια της περιβαλλοντικής οργάνωσης. Ζήτησε από την GREENPEACE να αναδείξει ακόμη περισσότερο το θέμα και να βοηθήσει το Μαντούδι για να τελειώσει με τον κίνδυνο του λιθάνθρακα. Επίσης προσκάλεσε την οργάνωση να συμπεριλάβει στη διαδρομή του πλοίου Rainbow Warrior και το λιμάνι Μαντουδίου.

Η GREENPEACE υποσχέθηκε συνεργασία με το Δήμο Κηρέως και βοήθεια στον αγώνα μας κατά του λιθάνθρακα στο Μαντούδι.

Στη συνέχεια η συνάντηση διευρύνθηκε με αντιπροσωπείες της Κοινότητας Αντίκυρας με επικεφαλής τον Κοινοτάρχη κ. Ιωάννη Μίχο, του Δήμου Διστόμου με τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Πανουργιά και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αναστάσιο Παντίσκα, μελών αλιευτικών και οικολογικών συλλόγων. Οι Δήμαρχοι Κηρέως και Διστόμου και ο Κοινοτάρχης Αντίκυρας επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά την πλήρη αντίθεσή τους στο λιθάνθρακα και τόνισαν την κοινή τους δράση μέσω της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ» που συγκροτούν 6 Δήμοι και 2 Κοινότητες της Χώρας μαζί με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς. Ζήτησαν από την GREENPEACE κοινή δράση και συνεργασία.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά του λιθάνθρακα στον προβλήτα της Αντίκυρας και στη συνέχεια το πλοίο αναχώρησε για το λιμάνι της Κορίνθου. Εκεί και στο Rainbow Warrior, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου μεταξύ της GREENPEACE της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και του κ. Αλέξη Τσίπρα Προέδρου του ΣΥΝ, οι οποίοι διακήρυξαν την επίσημη αντίθεση των Κομμάτων τους στην χρήση του λιθάνθρακα ως καύσιμο για ηλεκτροπαραγωγή.

Το Μαντούδι, ο Δήμος Κηρέως και ολόκληρη η βόρεια Εύβοια, αποκτούν ισχυρούς συμμάχους στον αγώνα κατά της εγκατάστασης της λιθανθρακικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΡΕΩΣ

 
Όλα τα Νέα
This space is designed by Empty Space - Developed by Hellenic Internet - Hosted by FuzzFree