Επισκεφτείτε την ενότητα «Eπικοινωνία» για εγγραφή στη λίστα αποστολής περιοδικής ενημέρωσης της συμμαχίας.

Υπέγραψε και εσύ την έκκληση για σεβασμό του περιβάλλοντος.

Υπογράψτε τώρα!

Δευτέρα, 20 Οκτώβριος 2008
Μαχητική συνάντηση στο Αλιβέρι - ένα μεγάλο όχι στον λιθάνθρακα


Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008, οι εκπρόσωποι των κινήσεων και συλλόγων του Νομού Εύβοιας διοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης για το ζήτημα του λιθάνθρακα στην περιοχή Αλιβερίου. Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου, οι πολίτες της περιοχής συζήτησαν, ενημερώθηκαν και σχολίασαν επικριτικά το ενδεχόμενο κατασκευής λιθανθρακικής μονάδας.

Η συνάντηση έκλεισε με την έγκριση ψηφίσματος και συμβολική δενδροφύτευση στο χώρο όπου η ΔΕΗ ήθελε να εγκαταστήσει την επένδυσή της σε λιθάνθρακα.

Δείτε πιο κάτω το ψήφισμα των πολιτών, ενώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα από την ιστοσελίδα των Πολιτών κατά του λιθάνθρακα http://lithanthrakas.wordpress.comΨήφισμα

 

Εμείς οι πολίτες της περιοχής Αλιβερίου και οι εκπρόσωποι των κινήσεων και συλλόγων Νομού Ευβοίας, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή, 19 Oκτωβρίου 2008, στο Αλιβέρι, λέμε όχι στη μονάδα λιθάνθρακα στο Αλιβέρι, λέμε όχι στον λιθάνθρακα για όλη τη χώρα. Το «όραμα» της ΔΕΗ για το Αλιβέρι, που το περιφέρουν στην περιοχή μας διακεκριμένα στελέχη της, και άλλοι «οραματιστές» ακόλουθοί της, είναι κατάμαυρο με την μονάδα λιθάνθρακα που έχει εξαγγείλει διότι:

 

Ο αέρας της περιοχής Αλιβερίου θα επιβαρυνθεί με: 3,5 χιλιάδες τόνους οξειδίων το αζώτου, 2,5 χιλιάδες τόνους διοξειδίου του θείου, 336 τόνους αιωρούμενων σωματιδίων, 4,5 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Τορπιλίζει το στόχο της χώρας μας, για μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου έως το 2020, σύμφωνα με την συνθήκη του Κιότο, στην οποία η Ελλάδα έχει δεσμευθεί!

Η ΔΕΗ θα πληρώσει πάνω 2 δισεκατομμύρια Ευρώ, κάθε χρόνο, για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μεταφέροντας το κόστος αυτό στους καταναλωτές, μέσω της αύξησης της τιμής του ρεύματος.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας, που θα στηρίζονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και για το Αλιβέρι εναλλακτικά, για το μεταβατικό διάστημα, άμεσα την μονάδα φυσικού αερίου.

Ζητάμε: την αναθεώρηση του ενεργειακού προγράμματος της ΔΕΗ και τον καθορισμό ενός μείγματος, από το οποίο θα λείπει ο λιθάνθρακας.

 

Καλούμε όλους τους βουλευτές του Νομού, όλα τα πολιτικά κόμματα, την Νομαρχιακή και την τοπική αυτοδιοίκηση Ευβοίας, όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς, να συμπαραταχθούν μαζί μας, μέχρι την τελική νίκη.

 

Και για να δώσουμε μια πρώτη απάντηση «στο όραμα της ΔΕΗ», σήμερα θα προχωρήσουμε σε συμβολική δενδροφύτευση στο κτήμα «στάχτες» Μυλακίου, στο δημοτικό ακίνητο, που θέλει, σώνει και καλά, να εγκαταστήσει τη μονάδα λιθάνθρακα.

 

 

 

 

Αλιβέρι, 19/10/2008


 

 
Όλα τα Νέα
This space is designed by Empty Space - Developed by Hellenic Internet - Hosted by FuzzFree