Επισκεφτείτε την ενότητα «Eπικοινωνία» για εγγραφή στη λίστα αποστολής περιοδικής ενημέρωσης της συμμαχίας.

Υπέγραψε και εσύ την έκκληση για σεβασμό του περιβάλλοντος.

Υπογράψτε τώρα!

Οι Δήμοι και Κοινότητες που συμμετέχουν στη συμμαχία
είναι οι εξής:

  • Καβάλας
  • Αλμυρού
  • Αστακού Αιτωλοακαρνανίας
  • Διστόμου Βοιωτίας
  • Κηρέως Ευβοίας
  • Οπουντίων Φθιώτιδας
  • Αντίκυρας Βοιωτίας
  • Κυριακίου Βοιωτίας

Λίγα λόγια για τη Συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα

 

Χωρίς ολοκληρωμένο μακροχρόνιο σχεδιασμό, η Ελλάδα επιλέγει να χρησιμοποιήσει λιθάνθρακα, ένα εξαιρετικά ρυπογόνο καύσιμο σχεδόν της ίδιας κακής ποιότητας με τον λιγνίτη, σε νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που προγραμματίζονται σχεδόν σε όλη την επικράτεια. Οι ενεργοί πολίτες δεν πρόκειται να δεχθούν την περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την υπονόμευση της ευημερίας των επόμενων γενεών.

Γι' αυτό το λόγο oκτώ Δήμοι και Κοινότητες - στα όρια των οποίων προβλέπεται η δημιουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από λιθάνθρακα- και το WWF Ελλάς δημιούργησαν τη «Συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα», προσπαθώντας για την αποτροπή κατασκευής των ρυπογόνων μονάδων και την στροφή προς καθαρές πηγές και εξοικονόμηση ενέργειας.

Πέμπτη, 26 Ιούνιος 2008
Και ο Δήμος Οπουντίων στη 'Συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα'

Μετά από πολυώρη λαϊκή συνέλευση στη Λάρυμνα Φθιώτιδας ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου 2008), το δημοτικό συμβούλιο και οι πολίτες της περιοχής αποφάσισαν να πουν όχι στο ενδεχόμενο κατασκευής μονάδας λιθάνθρακα στον τόπο τους. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Οπουντίων αποφάσισε, επίσης, να ενταχθεί στη «Συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα», στην οποία μετέχουν δήμοι και κοινότητες στα όρια των οποίων προγραμματίζεται η δημιουργία λιθάνθρακικών μονάδων. Μετά τους Δήμους Καβάλας, Αλμυρού, Κηρέως Εύβοιας, Διστόμου Βοιωτίας, Αστακού Αιτωλοακαρκανίας και τις Κοινότητες Αντίκυρας και Κυριακίου Βοιωτίας, ο Δήμος Οπουντίων γίνεται ο 8ος οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης που μετέχει στη «Συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα».

περισσότερα

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 5
This space is designed by Empty Space - Developed by Hellenic Internet - Hosted by FuzzFree