Επισκεφτείτε την ενότητα «Eπικοινωνία» για εγγραφή στη λίστα αποστολής περιοδικής ενημέρωσης της συμμαχίας.

Υπέγραψε και εσύ την έκκληση για σεβασμό του περιβάλλοντος.

Υπογράψτε τώρα!

Δευτέρα, 01 Δεκέμβριος 2008
Δελτίο Τύπου Δήμου Κηρέως: Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Δήμαρχος Κηρέως και για το ζήτημα του λιθάνθρακα

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΡΕΩΣ

 

Ο Δήμαρχος Κηρέως κ. Πρόδρομος Ενωτιάδης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού κυρίας Άννυς Ποδηματά, μεταβαίνει στις Βρυξέλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το διάστημα 30 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2008.

 

Η ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποιείται ενόψει της ψήφισης του λεγόμενου «Κλιματικού-Ενεργειακού Πακέτου» από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στο Πόζναν της Πολωνίας.

 

Αντικείμενο της επίσκεψης είναι η ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις πολιτικές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στον ενεργειακό τομέα, με επίκεντρο το «Κλιματικό Πακέτο», αλλά και η γενικότερη ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία και το ρόλο των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Ταυτόχρονα ο κ. Ενωτιάδης θα μεταφέρει σε όλα τα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ριζική αντίθεση του Δήμου Κηρέως στην εγκατάσταση λιθανθρακικής μονάδας στο Μαντούδι και θα προωθήσει την προσφυγή κατά της μονάδας στην Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. Παράλληλα θα θέσει το θέμα και στον Επίτροπο για θέματα Περιβάλλοντος κ. Σταύρο Δήμα με τον οποίο θα υπάρξει συνάντηση.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης θα υπάρξουν οι παρακάτω συναντήσεις:

Δευτέρα 01/12/08,

Συνάντηση με τον αρμόδιο για το Περιβάλλον Επίτροπο κ. Σταύρο Δήμα (και τους συνεργάτες του κ.κ. Α. Παπακωνσταντίνου και Δ. Γιωτάκο) και ενημέρωση για τις πολιτικές της ΕΕ στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

 

Γενική ενημέρωση από τον Υπεύθυνο της αρμόδιας υπηρεσίας του ΕΚ, κ. Αντώνη Καϊλή σχετικά με το ρόλο και την λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των υπολοίπων θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

 

Ενημέρωση από την κα. ΄Αννυ Ποδηματά, Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας, Βιομηχανίας και Έρευνας του ΕΚ γύρω από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις του λεγόμενου ενεργειακού-κλιματικού πακέτου, που πρόκειται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια τον Δεκέμβριο. Θα ακολουθήσει σύντομη ενημέρωση για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης από τον αρμόδιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

 

Ενημέρωση από τον κ. Ιωάννη Γαλάνη, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Μονάδας Άνθρακα και Πετρελαίου της Διεύθυνσης Μεταφορών και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Τρίτη 02/12/08

Ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (EUFORES) κ. Jan Geiss και την Γενική Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (EREC) κα Christine Lins, σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική για τις ΑΠΕ και τις προοπτικές που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο κτίριο που στεγάζει τους δύο ευρωπαϊκούς φορείς, το οποίο ονομάζεται "Το σπίτι των ΑΠΕ", καθώς στηρίζεται στην αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών για τις ενεργειακές του ανάγκες.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΡΕΩΣ

 

 

 
Όλα τα Νέα
This space is designed by Empty Space - Developed by Hellenic Internet - Hosted by FuzzFree