Μαζί για το Κλίμα - WWF & Greenpeace mazigiatoklima.gr

Είμαστε μαζί για το κλίμα

Για να σταματήσουμε τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τα ανεπτυγμένα κράτη πρέπει να μειώσουν τις εκπομπές τους κατά 40% έως το 2020 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Κύριε Πρωθυπουργέ πρέπει να παρευρεθείτε στην Κοπεγχάγη και να στηρίξετε αυτόν το στόχο.

Ελάτε μαζί μας για το κλίμα!

Η ανταπόκρισή σας ήταν συγκινητική, αλλά οι ηγέτες αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων

Μέσα σε λιγότερο από 2 μήνες, 63.888 πολίτες απαίτησαν από τον Πρωθυπουργό να στηρίξει μια καλή συμφωνία στην Κοπεγχάγη.

Τα καλά νέα είναι ότι η Ελληνική αντιπροσωπεία, και λόγω της δικής σας συμμετοχής, προσπάθησε να ανεβάσει τον δείκτη της φιλοδοξίας.

Τα δυσάρεστα νέα είναι ότι οι ηγέτες των ισχυρών κρατών του κόσμου απέδειξαν ότι υπολείπονται των αξιωμάτων και των υποχρεώσεών τους.

Χάσαμε μια μάχη, δεν χάσαμε όμως τον πόλεμο. Οι διαδικασίες για τη δημιουργία μιας νέας συμφωνίας για τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών παραμένουν ανοιχτές.

Στις δυο οργανώσεις θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε το 2010 να γίνει εφικτή η πραγμάτωση μιας φιλόδοξης και ουσιαστικής συμφωνίας για το κλίμα.

Στην Κοπεγχάγη οι ηγέτες από ολόκληρο τον πλανήτη θα διαπραγματευτούν κάτι περισσότερο από μία συνθήκη, θα εργαστούν για την ίδια τη σωτηρία του πλανήτη και την επιβίωση εκατοντάδων εκατομμυρίων συνανθρώπων μας.

Χρειαζόμαστε μία φιλόδοξη, δίκαιη και δεσμευτική συμφωνία στην Κοπεγχάγη, για να αποτρέψουμε τις καταστροφικές επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος. Σε αυτή την προσπάθεια, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για το κλίμα για να τα καταφέρουμε.

Στο δρόμο για την Κοπεγχάγη, η Greenpeace και το WWF Ελλάς ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες πολίτες. Συνεργαζόμαστε για να πείσουμε την Ελληνική Κυβέρνηση ότι η επίτευξη μιας πραγματικά φιλόδοξης συμφωνίας για το κλίμα είναι η μόνη επιλογή για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι μια ανεπτυγμένη χώρα που ήδη πλήττεται από τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Μία φιλόδοξη συμφωνία στην Κοπεγχάγη, όχι μόνο θα αποτρέψει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά θα είναι η καλύτερη απάντηση στην οικονομική κρίση, αυξάνοντας την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα. Η μείωση των εκπομπών και η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές και την εξοικονόμηση είναι το εθνικό συμφέρον για τη χώρα μας

Η αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Κοπεγχάγη υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού μας, πρέπει να πιέσει για μια καλή συμφωνία και να υποστηρίξει το στόχο μείωσης των εκπομπών από τις ανεπτυγμένες χώρες κατά 40% έως το 2020. Μόνο αυτός ο στόχος μπορεί να διαβεβαιώσει ότι η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας δεν θα υπερβεί τους 2oC, σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.


Έτος: 2009